
Ja kādreiz esat vēlējies iemācīties, kā pašam izgatavot sojas vaska sveces, bet tas šķita ļoti sarežģīts process, lasiet tālāk, un mēs apsolām, ka tas ir patiešām vienkārši.
Pirms sveču izgatavošanas iesakām izvēlēties tikai visaugstākās kvalitātes izejvielas, kas noteiks ne tikai sveces izskatu, bet arī degšanas kvalitāti un aromātu.
Un tagad pārejiet uz ražošanu! Tikai 8 vienkārši soļi, un jums būs pašrocīgi izgatavota svece!
Vispirms pārliecinieties, ka jums ir sagatavoti visi šim radošajam eksperimentam nepieciešamie materiāli. Jums būs nepieciešams:
- Burka sveces ievietošanai
- Sojas vasks
- Aromātiskā eļļa
- Koka dakts – izvēlieties koka dakts izmēru saskaņā ar mūsu ieteikto izmēru tabulu, kas atrodama katra dakta apraksta sadaļā.
- Knēta turētājs
- Dagger uzlīme
- Drošības etiķetes – uzlieciet drošības etiķetes, ja plānojat šīs sveces dāvināt vai pārdot.
- Ūdens katls
- Vaska kausēšanas trauks
- Lāpstiņa vaska sajaukšanai
- Termometrs
- Šķēres daktu saīsināšanai
8 soļu secība
Sagatavojiet burkas. Ja burku atkārtoti izmantojat sveču izgatavošanai, pārliecinieties, ka tā ir rūpīgi izmazgāta un tajā nav vaska atlikumu.
Pievienojiet izvēlēto daktu daktu turētājam. Saīsiniet daktiņu līdz vēlamajam izmēram, jo var būt grūti saīsināt daktiņu, kas ir sastindzis vaskā. Ar dakts uzlīmes palīdzību pielīmējiet daktu ar turētāju burkas apakšā. Pārliecinieties, ka dakts ir stingri piestiprināts, velkot to uz augšu.
Lai izvairītos no pārkaršanas un krāsas maiņas, mēs iesakām kausēt vasku tvaika vannā, nevis tiešā karstumā. Uzkarsējiet katliņu ar ūdeni, bet neļaujiet tam uzvārīties.
Nosveriet vajadzīgo vaska daudzumu. Ja trauka tilpums ir 200 ml, jums būs nepieciešams ±200 g vaska. Ievietojiet vasku vaska kausēšanas traukā.
Uzmanīgi ievietojiet ar vasku piepildīto vaska kausēšanas trauku karstā ūdens katlā. Pagaidiet, līdz vasks ir pilnībā izkusis.
Kad vasks sasniedz ±71°C, izņemiet vaska trauku no ūdens vannas un pievienojiet aromātisko eļļu . Mēs iesakām sākt ar 3-5 % eļļas saturu vaskā. Ja vēlaties spēcīgāku aromātu, izvēlieties 5-8% smaržīgo eļļu vaskā. Gatavojot sojas vaska sveces, mēs neiesakām izmantot vairāk nekā 8 % smaržīgo eļļu. Aromātiskās eļļas maisiet apmēram 2 minūtes, līdz tās pilnībā sadalās.
Lēnām ielejiet vaska maisījumu burkās. Vaska dozēšanas temperatūra 48-73 °C. Atstājiet apmēram 0,5-1 cm no dakts gala nepiesūcinātu.
Jūs esat gandrīz pabeidzis! Ļaujiet svecei atdzist vismaz 24 stundas. Uz sveces burciņas dibena uzlieciet drošības etiķeti, ja sveci plānojat dāvināt vai pārdot.
Ieteicams sveci dedzināt 2-3 stundas (līdz visa sveces virsma ir pilnībā izkususi), bet ne ilgāk kā 4 stundas. Tas paildzinās sveces kalpošanas laiku.
Visbeidzot, neaizmirstiet izbaudīt sveču gatavošanas procesu!